top of page

Prosztata

A prosztata megbetegedése a leggyakoribb kórkép a férfiak körében, mely fiatalabb korban is felléphet, de különösen idős korban jellemző.

Az esetek túlnyomó többségében a prosztata jóindulatú megnagyobbodásától beszélhetünk, mindamellet a prosztatarák a férfiak leggyakoribb karcinóma típusa.

A jóindulatú prosztata adenoma szinte a legtöbb 50 év feletti férfit érinti. Leggyakoribb panaszok közé tartozik a gyakori vizelési inger, a vizeletürítés nehézségei, a húgyhólyag gyulladás.

A bécsi Prosztata-Központ a legmodernebb diagnosztikai és kezelési módszerekkel áll a páciensek rendelkezésére.

Amennyiben gyógyszeres kezeléssel nem javultak a jóindulatú prosztata megnagyobbodás okozta panaszok, úgy minimál-invazív kezelésekre lehet szükség.

Ilyen pl. a PAE (prosztata artéria embolizáció), mely egy kíméletes kezelés lévén a műtét egy lehetséges alternatívája. A beavatkozás helyi érzéstelenítésben ambuláns módon történik. A kezelés után nem sokkal lényeges javulás áll be, ugyanakkor mellékhatások csak a legritkább esetben lépnek föl.

A Rezum vízgőz-kezelés egy további kímélő minimál-invazív módszer a megnagyobbodott prosztata kezelésére. Vízgőz segítségével a fölösleges prosztata szövetek célzottan eltávolításra kerülnek. A beavatkozás után tovább csökken a prosztata mérete.

Az eljárást szinte nem kisérik kellemetlen mellékhatások és nagyon jó eredményeket lehet vele elérni hosszú távon is. 

iTind – a legújabb módszer a jóindulatú prosztata megnagyobbodás és hólyagnyak szűkület kezelésében. Egy pici kosárka ideiglenes beültetéséről van szó, mely beavatkozás néhány percet vesz igénybe. Az eszköz a húgycsövet egy enyhe nyomással kitágítja, melynek köszönhetően a vizeletürítés könnyebbé válik. A kosár öt-hét napig marad a prosztatánál, majd eltávolításra kerül.

Prosztatarák

Kulcs: személyre szabott kezelés

Minden ember más és másként reagál a különböző kezelésekre. A modern rákterápiában egy sor kezelési lehetőség áll rendelkezésre. A molekuláris genetikai diagnosztika adott körülmények között lehetővé teszi az egyénre szabott célzott kezelést. Ennek értelmében személyre szabott terápiát javasol a szakorvos, mely lehet ráksebészeti beavatkozás, kemoterápia, sugárterápia vagy immunterápia.

 

A daVinci® robotsebészet segítségével végzett prosztata műtétek maximális műtéti pontosságot biztosítanak.

KAPCSOLATFELVÉTEL.png
bottom of page