top of page

Ortopédia és baleseti sebészet

Az ortopédia területére tartoznak a csípő, a térd, a láb, valamint a váll ízületekben fellépő panaszok kezelése. Ezek lehetnek kopásból adódó krónikus panaszok, melyeket fájdalom kísér.

A kíméletes artroszkópos beavatkozás alkalmas az ízületi struktúra vizsgálatára és a kisebb károsodások helyrehozatalára.

Az ízületi porc nagyobb mértékű elhasználódása esetén az ízületek mesterséges pótlására lehet szükség. A korszerű protézisek biztonságosak, jól illeszkednek a testbe, és hosszú távra kínálnak megoldást az ízületi problémákra.

Alkalmazási terület:

 • az összes nagyízület endoprotézise
  Az endoprotézisek olyan implantátumok, melyek teljesen vagy részlegesen helyettesítik a károsodott ízületeket. A nyújtható teleszkópos protézis gyermekeknél, fiataloknál alkalmazható. A legkiválóbb szakemberek segítségével kiválasztják a megfelelő protézist, megtervezik a műtétet, amelyet 3D computeres modellezéssel folyamatosan támogatnak.
  A protézisek anyaga titánötvözet, egyéb ötvözet, műanyag, kerámia, vagy ezek kombinációi. A minimál invazív sebészi technikák lehetővé teszik a protézisek finom, gyors és pontos beültetését, ami gyorsítja a műtét utáni rehabilitációt.

 • csípőműtétek

 • csípőprotézisek

 • térdműtétek

 • térdprotézisek

 • vállprotézis

 • könyök protézis

 • boka ízületi protézis

Sport- és baleseti sebészet

 

A sportolás ill. baleset következtében fellépő sérülések a diagnózistól a műtéten át a rehabilitációig a legmagasabb szakértelemmel kerülnek ellátásra. A leggyakoribb sérülések közé tartoznak a térdsérülések, keresztszalag sérülések valamint a vállsérülések. Ezek túlnyomóan minimál invazív beavatkozással kezelhetők.

 

Minimál invazív beavatkozáson olyan kíméletes sebészeti műtéteket értünk, melyeknél a bőrmetszés  kicsi, a műtét nyomán fellépő panaszok minimálisak, és mindez gyors gyógyulást eredményez. Egynapos sebészetként is szokták ezeket a beavatkozásokat emlegetni, lévén hogy a páciens a műtét napján elhagyhatja a kórházat.

 

A beavatkozások sikerét fejlett technológiai eszközök használata teszi lehetővé. Ide tartoznak a laparoszkópos és az artroszkópos beavatkozások.

Minimá invazív ortopédia
KAPCSOLATFELVÉTEL.png
bottom of page