top of page

Sebészet

A sebészet számos részterületet foglal magában, mely lehetővé teszi  a különböző műtétek biztonságos és eredményes elvégzését. Ennek előfeltétele a kiváló technikai felszereltség és a magasan képzett szakemberek. A legmodernebb eszközökkel felszerelt műtők, kitűnően képzett sebészek és személyzet biztosítják a sebészi beavatkozások sikerét.

sebeszet_small.png

Hasi sebészet

A hasi sebészethez tartozik a hasfal sebészete: hasfali sérvek, lágyéksérv, köldöksérv műtéte, valamint a hasi szervek sebészete: gyomor-bél traktus, máj, epehólyag- és epeutak sebészete, hasnyálmirigy műtétek, stb.

A hasi műtétek egy része minimál invazív beavatkozás útján elvégezhető.

Baleseti-és sport sebészet

Balesetek vagy sport sérülések kezelése esetén sokszor elengedhetetlen a műtéti beavatkozás. A friss sérülések mellett krónikus sérülések kezelésében is kiemelkedő sikereket tudunk felmutatni az alábbi területeken:

  • váll sérülések

  • térd sérülések (pl. keresztszalag szakadás, porc sérülések (meniskus szakadás), stb.

  • boka – és láb sérülés,  Achilles ínszakadás

  • csukló-és kézsérülések

Az ízületek  vizsgálata és kezelése az artroszkópos eszközök használatával minimál invazív beavatkozás útján elvégezhető.

Onkológiai műtétek

A tumor sebészet a daganatok speciális műtéti eljárásokkal történő eltávolítására szolgál. Ide tartoznak a jóindulatú daganatok, mint például a nőgyógyászati daganatok (mióma), fibróma (a bőr jóindulatú daganata), stb.

A rosszindulatú daganatok műtéte során a rákos szövetetek eltávolítása történik és az operáció közben elvégzik a mikroszkópos szövettani vizsgálatokat. Azt is vizsgálják, hogy hogy a környező épnek tűnő szövetekben találhatóak-e ráksejetek. Szakszerű műtéttel a kiújulás kockázata jelentősen csökkenthető.

A rosszindulatú daganatok eltávolításánál mindenek előtt a tumor teljes eltávolítása szükséges, ugyanakkor bizonyos daganatok esetében szem előtt tartjuk az esztétikai szempontokat is. Ez különösen fontos pl. női mellműtétek esetében.

Pajzsmirigy műtétek

Számos olyan pajzsmirigy megbetegedés létezik, melyek kezelésére műtéti beavatkozás szükséges. Ilyen pl. a pajzsmirigy jóindulatú – göbös vagy göb nélküli –megnagyobbodása (strúma), vagy a pajzsmirigy rák.

Ortopédiai műtétek

A részletekért kattintson ide.

Idegsebészet

A részletekért kattintson ide.

Plasztikai sebészet

Szépészeti vagy helyreállítás céljából végzett műtétek.

Például:

  • arcplasztika

  • mellnagyobbítás, mellkisebbítés

  • zsírleszívás

Érsebészet

Szívsebészet

Fej- és arcsebészet

Minimál invazív beavatkozások – egynapos sebészet

A minimál invazív sebészet egy gyűjtőfogalom, amely gyakran egynapos sebészetet jelent. A beavatkozások sikerét fejlett technológiai eszközök használata tesz lehetővé. Ide tartoznak a laparoszkópos és az artroszkópos beavatkozások.

Minimál invazív beavatkozáson olyan kíméletes sebészeti műtéteket értünk, melyeknél a bőrmetszés  kicsi, a műtét nyomán fellépő panaszok minimálisak és mindez gyors gyógyulást eredményez. A páciens a műtét napján elhagyhatja a kórházat.

Minimál invazív
KAPCSOLATFELVÉTEL.png
bottom of page